ddd
1
blötlägga kikärtor - Sök på Google
2
Guide till att blötlägga, koka och frysa baljväxter - Portionen under tian
3
4
blötlägga kikärtor markatta - Sök på Google
5
Groddade kikärtor - Kung Markatta
6
Groddade mungbönor - Kung Markatta
7
kikärtor knorr - Sök på Google
8
KIKÄRTA få bort gasen i denna supermat
.....20 timmar blötlägg skölj flera ggr under dessa 20 timmar över natt metall bunke 4 ggr vatten .....
nu 20 timmar blötlägg klar
nu grodda 1 2 dagar för få bort ytterligare gas nr 8 knorr
metallbunke duk över skölj 3 ggr dag dag 1 dag 2 dag 3 dag 3 1 uppkok häll av + ett 2 uppkok häll av + ett tredje uppkok koka tills mjuk häll av ...frys i 2 liters glassförpackning ...vid matlagning ta fram ur frysen ....låt varmt vatten tina en del ...skölj kallt vatten .....tillbaka in i frysen
för få bort gas därför gör jag 2 uppkok och därför grodda 1 2 3 dagar får också bort gas enligt nr 1 till 8 knorr speciellt vilken bra förklaring Thanks Jesus
då kokar jag rubbet med grodd och allt efter 1 dag eller 2 dagar på kikärter få bort gasen och skulle det nu lyckas då blir det kikärter blötlägga 20 timmar standard i mitt kök
LINSER alltid blötlagda linser kräver bara 6 tim blöt till dubbla storleken 2 uppkok 5 min kok häll av kokvattnet skölj kallt för få bort gasen i kokvattnet ..och jag gör ett andra uppkok 5 min kok häll av kokvattnet för få bort gasen i kokvattnet skölj kallt vatten
nu klart för matlagning ett tredje uppkok koka tills mjuk linser 20 min kokn
upp morgon metall bunke röda linser i 4 ggr vatten efter middag 2 uppkok häll av kokvattnet
3 uppkok koka med tärnad potatis skal på lök fryst julskinka med mycket späck små tärningar timjan oregano lagerblad mycket fryst persilja stjälkar i små bitar plus blad hela
koka upp stäng av 30 min .....sedan kyl ner i i diskbaljan med kallt vatten runt den heta kastrullen ...när kallt plast youghurt burkar + lock på 1 liters... förvara kylen ät inom en dag ...vid servering fransk senap med lite strösocker plus lite olja utrört fantastidkt gott
metall skål gaffel fransk senap tsk socker häll på lite olja rör häll på mer rör häll på mer olja rör tills glansig smet ät till linssoppan smaskigt gott enkel mat linser potatis lök späck späck smaken vid jul köper julskinka skivar upp fryser med fyra plastpåsar om varje skink bit ska hålla 10 månader i frysen därför 4 plastpåsar som skydd mot uttorkning
9
Är kikärter nyttiga och varför kallas de "näringskraftverk"? - World of Shape
10
Kikärter – 6 goda recept och tips på kikärtor
11
Näsets gröna Satsa på baljväxter
12
Groddade mungbönor - Kung Markatta
13
Groddade kikärtor - Kung Markatta
14
Groddning | Kung Markatta - Kung Markatta
15
Groddade Kikartor | Knorr SEGroddningsprocessen neutraliserar
16 /1
How to Cook Dried Chickpeas (Soak & Boil Method) | Salima's Kitchen
16/ 2
5 Minute Creamy Tahini Dressing | Salima's Kitchen
17
Koktid, blötläggning och info om bönor, linser och ärtor
wow landley mungbönor kokande vatten 3 tim sen 6-10 min
18
19 / 1
Tahini recept - Så använder du tahini i maten | Fontana.se
19 / 2
Grillat grönt med tahini - Fontana.se
20
jag blötlägger kikärter 20 timmar sköljer flera ggr klart vatten under dessa 20 timmar
nattetid häll av vattnet låt kikärter ligga i durkslag i rostfri kastrull med lock
på morgonen häll på nytt vatten blötlägg skölj gör så 1 dag 2 dag till kikärta groddas då gas minskar pga av groddningen
dvs låt kikärta groddas sedan ta kastrull koka upp koka 5 min häll av kokvattnet då försvinner gas ..skölj kikärter i kallt vatten tills klart vatten koka upp 2 gången koka 5 min häll av kokvattnet skölj med kallt vatten tills vattnet klart ...nu gas försvinner ....
förberedelse klar
nu 3 gång koka upp kikärter koka sjud tills skal lossnar
när klart
häll av kokvattnet skölj med kallt vatten tills vatten klart
nu gas borde vara mycket mindre
gör så på alla black eye bönor
20 tim blötläggning groddas 2 uppkok 3 uppkok koka tills mjuka
skölj kallt
in i frysen i en glass förpackning 2 liters lock på när vill ha ta ut ur frysen spola varmt vatten så några kikärter lossnar ...spola kallt vatten så kallt igen lock på in i frysen
gör så med kikärter med blackeye bönor med koktid en timma
nu gott ha lite hela kikärter till kokt fisk och om äter 10 20 st då gas mycket mindre
hela tiden löpande
ha groddade mungbönor
koka ande vatten över råa mungbönor 3 timmar häll av nytt kallt vatten sjud 6 -10 minuter
se var detta stod landley
gör sedan tahini rosta försikigt sesamfrön i stekpanna utan olja sedan
lite olja vatten citron mixa slät det duger se tahini ica
följ Salimas älskar skriva om mat så folk fattar hur göra begåvat av Salima verkligen begåvat wow
och landley har rubb och stubb om olika superb översikt
21
varför pastörisera groddar - Sök på Google
22
23
24
enklast glasburk låt mungbönor stå 24 tim i glasburk med fingervarmt vatten skölj 5 ggr enklast från 15 ena dagen till 15 andra dagen
efter 24 tim sila av vattnet skölj försiktigt i glasburken när klart vatten sila av så mung bönor är torra
låt stå skölj 3 ggr dag skölj när nästan torra låt stå 30 min suga upp fingervarmt vatten efter 30 min häll av allt vatten i glasburken låt mungbönorna med pytteliten grodd vara kvar i glasburken tills nästan torra känn med fingrarna ...gör sedan sköljn nr 2 låt stå utan lock på diskbänken lagom mörkt svalt ..glöm solljus
samtidigt blötlägg röda linser i fingervarmt vatten skölj tills vatten klart några ggr under 5 timmar
sedan häll av linsvatten nytt vatten koka 5 min hällav kokvattnet skölj kallt tills klart nytt kallt vatten
koka upp koka 5 min häll av skölj kallt tills klart vatten nu redo
hämta potatisvattnet koka röda linser klart i potatisvattnet skär ner gul lök morot hyvla med osthyvel skär vitkålstammen i femkronor skär ner julskinka späck krydda oregano mycket lagerblad mycket hela kryddpepper korn mycket
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.