onsdag 19 mars 2025

klkärter

 ddd


1

blötlägga kikärtor - Sök på Google

2

Guide till att blötlägga, koka och frysa baljväxter - Portionen under tian

3

» Laga kikärtor med Jerker

4

blötlägga kikärtor markatta - Sök på Google

5

Groddade kikärtor - Kung Markatta

6

Groddade mungbönor - Kung Markatta

7

kikärtor knorr - Sök på Google

8

Groddade Kikartor | Knorr SE





KIKÄRTA   få bort gasen  i denna supermat  


.....20  timmar  blötlägg     skölj  flera ggr    under dessa 20 timmar   över natt metall bunke  4  ggr vatten  .....

nu 20 timmar blötlägg klar 

nu  grodda    1  2  dagar  för få bort ytterligare gas   nr 8 knorr  

metallbunke duk över   skölj 3 ggr dag   dag  1  dag  2   dag 3    dag 3     1 uppkok  häll av  + ett 2  uppkok häll av    +  ett tredje uppkok  koka  tills mjuk   häll av    ...frys i 2 liters glassförpackning    ...vid  matlagning  ta fram ur frysen  ....låt varmt vatten  tina  en del  ...skölj kallt  vatten   .....tillbaka in i frysen  


för få bort gas  därför gör jag 2 uppkok   och därför grodda  1  2  3  dagar  får också bort gas  enligt  nr  1  till 8  knorr speciellt vilken bra förklaring  Thanks  Jesus  

då kokar jag rubbet  med grodd och allt  efter 1  dag  eller 2  dagar  på kikärter  få bort gasen  och skulle det nu lyckas   då blir det kikärter blötlägga  20 timmar   standard i mitt kök  




LINSER     alltid   blötlagda  linser   kräver bara  6  tim  blöt   till dubbla storleken   2 uppkok 5 min  kok    häll av  kokvattnet  skölj   kallt   för få bort gasen i kokvattnet  ..och jag gör ett andra uppkok 5 min kok  häll av kokvattnet  för få bort gasen  i kokvattnet  skölj kallt vatten   

nu klart för matlagning  ett  tredje uppkok   koka tills  mjuk    linser    20 min kokn  



upp morgon   metall bunke  röda linser  i  4 ggr vatten    efter middag  2  uppkok  häll av kokvattnet  

3 uppkok  koka  med  tärnad potatis skal på  lök  fryst julskinka med mycket späck små tärningar  timjan oregano lagerblad   mycket fryst persilja  stjälkar  i små bitar  plus blad   hela  

koka upp  stäng av  30 min   .....sedan  kyl ner i i diskbaljan  med kallt vatten  runt den heta kastrullen  ...när kallt  plast youghurt burkar + lock på  1  liters...   förvara  kylen ät inom en dag  ...vid  servering  fransk senap  med lite strösocker plus lite olja utrört fantastidkt gott  

metall skål  gaffel  fransk senap   tsk socker   häll på lite olja  rör häll på mer  rör  häll på mer  olja rör tills glansig smet   ät till linssoppan   smaskigt gott  enkel mat   linser potatis lök  späck  späck smaken   vid  jul  köper julskinka   skivar upp  fryser   med fyra plastpåsar  om varje skink  bit   ska hålla 10  månader  i frysen därför 4  plastpåsar som skydd mot uttorkning  


9

Är kikärter nyttiga och varför kallas de "näringskraftverk"? - World of Shape


10

Kikärter – 6 goda recept och tips på kikärtor

11

Näsets gröna Satsa på baljväxter

12

Groddade mungbönor - Kung Markatta

13

Groddade kikärtor - Kung Markatta

14

Groddning | Kung Markatta - Kung Markatta

15

Groddade Kikartor | Knorr SEGroddningsprocessen neutraliserar 

16 /1

How to Cook Dried Chickpeas (Soak & Boil Method) | Salima's Kitchen

16/ 2

5 Minute Creamy Tahini Dressing | Salima's Kitchen



17

Koktid, blötläggning och info om bönor, linser och ärtor

wow landley  mungbönor   kokande vatten  3 tim  sen 6-10 min 

18

Tahini | Recept ICA.se

19 / 1

Tahini recept - Så använder du tahini i maten | Fontana.se


19 / 2

Grillat grönt med tahini - Fontana.se


20

jag blötlägger  kikärter  20 timmar   sköljer  flera ggr klart vatten  under dessa 20 timmar  

nattetid  häll av vattnet  låt kikärter  ligga i durkslag   i rostfri kastrull   med  lock  

på  morgonen   häll på nytt vatten  blötlägg  skölj   gör så 1  dag  2  dag  till kikärta groddas  då  gas minskar  pga av groddningen  

dvs  låt kikärta groddas  sedan   ta kastrull  koka upp koka 5 min   häll av kokvattnet  då försvinner gas  ..skölj kikärter i kallt vatten tills klart vatten   koka   upp  2  gången koka 5 min  häll av kokvattnet  skölj med kallt vatten  tills vattnet klart  ...nu gas försvinner  ....


förberedelse klar  


nu 3 gång  koka upp kikärter  koka sjud  tills skal lossnar  


när klart  


häll av kokvattnet  skölj  med kallt  vatten tills vatten klart  


nu gas borde vara  mycket mindre  

gör så på alla  black eye bönor   

20 tim  blötläggning  groddas   2 uppkok   3  uppkok koka tills mjuka  

skölj kallt 

in i frysen i  en glass förpackning  2 liters     lock på   när vill ha ta ut ur frysen  spola varmt vatten  så några kikärter lossnar   ...spola kallt  vatten   så kallt  igen   lock på in i frysen  


gör så med kikärter  med blackeye bönor med koktid en timma  

nu gott ha lite hela kikärter till kokt fisk    och om äter 10 20 st  då gas mycket mindre  


hela tiden löpande  


ha  groddade  mungbönor  

koka ande vatten över råa  mungbönor 3 timmar    häll av   nytt kallt vatten  sjud 6 -10 minuter  

se var detta stod   landley 


gör sedan tahini rosta försikigt sesamfrön  i stekpanna utan olja   sedan  

lite olja  vatten citron mixa slät   det duger  se tahini ica  

följ Salimas  älskar skriva om mat så folk fattar   hur göra  begåvat av Salima verkligen begåvat   wow   

och landley  har rubb och stubb om olika   superb översikt  


21


varför pastörisera groddar - Sök på Google

22

Rengör dina frön - Sproutly

23

Groddskola - Sproutly

24

Odla groddar - Sproutly


enklast glasburk   låt mungbönor stå  24 tim   i glasburk med fingervarmt vatten  skölj  5  ggr  enklast från 15   ena dagen till 15 andra dagen  

efter 24 tim sila av vattnet   skölj försiktigt  i glasburken  när klart vatten   sila av   så  mung bönor är  torra   

låt stå  skölj 3 ggr dag  skölj när nästan torra  låt stå 30 min suga upp  fingervarmt vatten   efter  30 min  häll av allt vatten i glasburken  låt mungbönorna med pytteliten grodd vara kvar i glasburken   tills nästan torra   känn med fingrarna  ...gör sedan  sköljn nr 2    låt stå utan lock på diskbänken  lagom mörkt  svalt ..glöm solljus  

samtidigt blötlägg röda linser  i  fingervarmt vatten  skölj tills vatten klart   några ggr under 5 timmar  

sedan häll av linsvatten   nytt vatten   koka 5 min   hällav kokvattnet    skölj kallt tills klart    nytt kallt  vatten   

koka upp koka 5 min   häll av  skölj kallt  tills klart vatten   nu redo  

hämta potatisvattnet  koka röda linser  klart  i potatisvattnet   skär ner gul lök  morot  hyvla med osthyvel   skär vitkålstammen   i  femkronor    skär ner  julskinka späck    krydda  oregano   mycket lagerblad mycket   hela  kryddpepper korn  mycket   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.